Vuosiajo AR19

Mahdollisuus suorittaa AR19 on päättynyt.

Perussääntö

Ajon perussääntönä on SS1000–ajo, eli 1000 mailia 24 tunnissa. Matka todistetaan polttoaine-, ostos- tai pankkiautomaattikuiteilla. Ajetun matkan pituus lasketaan kuittipisteiden mukaan ajotarkastusohjelman reittimitoitusta käyttäen.

Ajon teemana on suomalaiset sillat.

SS1000 AR19 ajon säännöt:

Ajossa on valittava kahdesta pakollisesta kohteesta joko A tai B vaihtoehto.

14 valinnaista kohdetta joista on valittava seitsemän (7) käyntikohdetta, eli yhteensä kahdeksan (8) käyntikohdetta.

Kohteessa käynti todistetaan valokuvalla.

käynti kohteet ja tarkemmat ohjeet.

Vuosiajo 2019 ehto täyttyy, kun kuljettaja esittää em. kuittien lisäksi valokuvat  pakollisesta ja valitsemistaan valinnaisista käyntikohteista

Käyntikohdekuva on otettava siten, että kuvassa näkyy kuljettajan käyttämä moottoripyörä ja mainittu kohde. Jos jostain syystä et saa moottoripyörää kuvaan mukaan niin ota itsestäsi ja kohteesta ”SELFIE” kuva.

Epäselvyyksien välttämiseksi suositellaan sellaista kuvakulmaa, jossa myös moottoripyörän rekisterinumero olisi luettavissa. Valokuvaa ei voi korvata samasta paikasta otetulla ostoskuitilla. Ajettu matka lasketaan kaikissa tapauksissa kuittien perusteella eli käyntikohde ei ole kuittipiste ellei siitä ole erikseen kuittia. Käyntikohteissa, joista ei ole saatavilla kuittia, voi kuitin on ottaa lähistöllä sijaitsevasta huoltoasemalta tai kaupasta. Tällöin kuittipisteen ja käyntikohteen välinen matka ei sisälly ajosuoritukseen.

Käyntikohteesta ei siis ole välttämätöntä ottaa kuittia, mutta käyntikohdekuva on aina otettava !!!

Materiaalin toimitus ajotarkatukseen
Ajon tarkastusta varten ajotarkastukseen on toimitettava:

  • Valokuvat paperikuvina tai sähköpostilla
  • Sähköisessä muodossa olevat kuvat on nimettävä niin, että nimestä käy selvästi ilmi kohde
  • Jos kuvat toimitetaan sähköpostilla, pitää niiden tiedostokoko olla n. 200-300 kb / kpl (ei siis suoraan kamerasta ladattuja useiden megabittien kuvia)
  • Sähköpostiosoite on vuosiajo@gmail.com , viestin saatteeseen selvästi tiedot lähettäjästä.

Vinkki: tarkista kuinka kaukaa pitää kuva ottaa että kohde näkyy kunnolla => sen jälkeen siirrä pyörä samaan paikkaan ja ota siitä kuva niin että pyörä näkyy. Näin tehden pyörä näkyy kuvassa isona eikä pienenä piperryksenä ison kohdekuvan alalaidassa. Mikäli kuva on epäselvä, tai ohjeiden vastainen se tullaan hylkäämään.

VAROITUS: Tämä on selkeästi vaativampi kuin pelkkä SS1000, sen vuoksi tätä ei suositella ensimmäiseksi ajoksi.