SPOT Satelliittiseuranta

Kerhon jäsenillä on lukuisia spot laitteitta käytössä ja Web-sivun valikosta löytyy lista, jonka avulla voidaan seurata missä päin maailmaa Mile Eaterit ovat liikkeellä. Mielenkiintoista on myös seurata SpotWalla karttasivua, missä näkyy kokonaistilanne kaikista Spot laitteista, jotka ovat liittyneet IBA Finland Spot seurantaan.

Oman Spot-laitteen lisääminen on helppoa SpotWalla sivustolle, avaa IBA Finland SpotWalla sivu ja ylävalikon IBA Finland -kohdasta valitse Information. Avautuvasta ikkunasta klikkaa ”Join this page” kohtaa ja kirjaudu omalle Spotsivulle ja yhdistä laitteesi näkymään kerhon SpotWalla sivulla.

Tarkemmat ohjeet

Tilin luonti ja laitteen aktivointi

Avatkaa itsellenne Spotwalla tili (ellei teillä vielä ole) täältä. Aktivoikaa laitteenne sinne täältä (laitteen numero löytyy patterin alta).

Jos käytätte lainaspottia, niin varmistakaa laitteen omistajalta että laitteella on Spotwalla-tili (tavallinen Spot-tili ei siis riitä). Lisäksi tarvitsette ko. tilin käyttäjätunnuksen (sähköposti) ja salasanan. Vaihtoehtoisesti sopikaa, että laitteen omistaja käy myöhemmin kirjaamassa laitteen seurantasivulle. Turvallisuussyistä jokaisen (laitteen omistajan) täytyy itse liittyä seurantasivulle.

Spotwalla-tilin luominen

Mene spotwalla.com nettisivulle ja paina oikealla yläreunassa olevaa Register-nappia. Seuraavat tiedot vaaditaan tilin luomiseen:

 • E-mail address = sähköpostiosoitteesi
 • Password = salasana
 • First name = etunimi
 • Last name = sukunimi
 • Username = käyttäjänimi (on se, joka näkyy spotwallan seurantasivulla)
 • Region/Timezone = aikavyöhyke (meillä Europe/Helsinki)
 • Näiden jälkeen on vielä spämmitestaus, eli kirjoita riville kuvassa näkyvä lukusarja tms.
 • Sitten on vielä user agreement, eli että olet lukenut ja hyväksynyt säännöt, ruksi ruutuun
 • Lopuksi painetaan Create, eli luo nappia, tili on sitten osaltasi valmis

IBA Finlandin Spotwalla-seurantasivu

IBA Finlandilla on pysyvä Spotwalla-seurantasivu, joka löytyy täältä. Kyseinen sivu löytyy Googlettamalla Spotwalla Ibafinland ja valitsemalla ko. vaihtoehdon hakutuloksista.

Oman Spotin lisääminen Spotwalla sivulla

 • Kun olet kirjautuneena omalla Spotwalla sivullasi, näkyy puolivälissä sivua sinisiä poikittaispalkkeja. Yhdessä niistä on teksti Active/Future location page.
 • Klikkaa hiiren vasemmalla näppäimella ko. palkkia ja se avautuu
 • Valittavat seurantasivut ovat aakkosjärjestyksessä, etsi IBA Finland ja klikkaa oikeassa reunassa olevaa Add me tekstiä.
 • Tämän jälkeen ohjelmassa avutuu uusi sivu ja siinä näkyy tiliä tehdessäsi syöttämäsi tiedot. Jos ne edelleen ovat ok (todennäköisesti ovat), klikkaat vaan vasemmalla alhaalla olevaa Join nappia ja homma on tehty.
 • Sitten vaan kirjaudut ulos oikeassa yläreunassa olevan käyttäjänimesi alta (klikkaat sitä) avautuvasta valikosta Logout.

Spotin poistaminen IBA Finland Spotwalla-sivulta

Kun tapahtuma on ohi, pitää Spot-laite poistaa Spotwalla sivulta ja se tapahtuu seuraavasti:

 • Kun olet sisäänkirjautuneena omalla Spotwalla-sivullasi, näkyy puolivälissä sivua sinisiä poikittaispalkkeja. Yksi niistä on Active/Future location page. Klikkaa hiiren vasemmalla näppäimella ko. sinistä palkkia. Se avautuu ja käytettävissä olevat sivut
  ovat aakkosjärjesteyksessä. IBA Finland tekstin kohdalla oikealla lukee vaihtoehdot Edit ja Remove. Valitse Remove ja ohjelma varmistaa vielä, että varmasti haluat poistaa Spotin Spotwalla sivulta. Klikkaa ok ja kirjaudu oikeasta yläreunasta käyttäjänimen alla avautuvasta valkikosta pois ohjelmasta (eli Logout).
 • Kaikki tarvittava on tehty, homma ok.

SPOT Satellite GPS Messenger

Pieni esim. taskussa kuljetettava laite. Paikantaa GPS:n avulla ja siirtää paikkatiedot satelliittien kautta kaikkien nähtäville Web-kartalle. Paikannustietoja seurataan valmistajan oman seurantapalvelun kautta. Toiminta-alue kattaa lähes koko maailman. Järjestelmän käyttämiseksi tarvitset Spot-seurantalaitteen ja erikseen ostettavan palvelupaketit.