Ajojen historiaa

SaddleSoren historiaa, Iron Butt Associationin yhdysvaltalaisilta sivuilta suomennettu

Ennen vuotta 1993 Iron Butt Association ei hallinnoinut 1000 mailia vuorokaudessa -ajoa. Siihen asti ohjasimme ajajat muiden järjestöjen puoleen. Valitettavasti se osoittautui toisinaan virheeksi. Joissakin tapauksissa järjestöt, jotka ilmoittivat järjestävänsä ajoja, eivät sitä tehneet ja toiset rahastivat ajajia eivätkä koskaan toimittaneet luvattuja tunnustuksia.

Vaikka Iron Butt Associationin tarkoitus ei koskaan ollutkaan isännöidä 1000 mailia vuorokaudessa -ajoja, sitä pyytävien kirjeiden määrä horjutti kantaa. Sen vuoksi suostuimme isännöimään omaa muunnelmaamme 1000 mailia vuorokaudessa -ajosta, nimeltään SaddleSore 1000 (1000 mailia eli reilut 1600 km 24 tunnissa) ja BunBurner 1500 (1500 mailia eli reilut 2400 km 36 tunnissa) sekä BunBurner Gold (1500 mailia 24 tunnissa).

Ennen kuin aiot suorittaa mitään näistä ajoista haluamme kertoa hyvin lyhyesti niiden alkuperästä. Saddlesoren ja BunBurnerin aloitti Kaliforniassa California Motorcycle Touring Association (CMTA). Sekä alkuperäinen Saddlesore että BunBurner olivat määrätyllä reitillä tehtyjä ryhmäajoja. Vuosien kuluessa tuhannet innokkaat, jotka eivät voineet voida tehdä vuosittaista matkaa Kaliforniaan, taivuttelivat Les Martinia, CMTA:n pyörittäjää, tarjoamaan ajoa, joka olisi tehtävissä lähellä heidän kotejaan. Les myöntyi mieluusti monien motoristien vaatimuksiin ja muokkasi ajoa. Vuonna 1993 Les vetäytyi sivuun ja luovutti SaddleSore 1000 ja BunBurner -tapahtumat Iron Butt Associationille.

Toivomme, että voimme jatkaa sen ajon laatua ja perinteitä, jolle Les Martin omisti niin monta vuotta elämästään. Jos tapaat Lesin, muista kiittää häntä!

Suorittajat saavat kunniakirjan, Iron Butt Associationin pinssin sekä muovisen rekisterikilven alustan, jossa on logomme ”Iron Butt Association – World’s Toughest Riders” Jos saat oikealla tavalla yhdistymään sisun ja henkisen tahdon suorittaa jonkin näistä ajoista, olet ansainnut kunniakirjan!

Michael Kneebone
Presidentti
Iron Butt Association