SS1000 Historic20Fin

IBA Finland ry viettää vuonna 2020 yhdistyksen 20-v juhlavuotta ja tämän johdosta julkaistavan erikoisajon teemana on Mikko Sanin vuonna 1997 suorittama historian ensimmäinen rautaperseajo Suomessa.

Koska reilun 20:n vuoden aikana tiestö- ja huoltoasemaverkostossa on tapahtunut merkittäviä muutoksia, on ohjeistusta täsmennetty vastaamaan nykyistä tilannetta, kuitenkin mahdollisuuksien mukaan noudattamalla alkuperäisen ajosuorituksen ideaa/toteutusta. Lisäksi täytyy muistaa että viime vuosituhannen puolella Suomessa ei vielä ollut omaa rautaperseyhdistystä saatikka ajotarkastustoimintaa, joten alkuperäiset amerikkalaiset toimintaohjeet saattavat paikoin tuntua tänä päivänä hieman kummallisilta. Esimerkkinä mainittakoon ajon todistajaksi piti hakea poliisi tai muu vastaava virallinen taho.

Tarkemmat ohjeet